KEPIE M28 GRIJSGROEN MANSCHAPPEN (KRA)A. Een grijsgroene kepie model 1928 van een soldaat of korporaal van het Korps Rijdende Artillerie (KRA) met garnituur die terug te voeren valt op de traditie en voorschriften. (zie overzicht kepie algemeen) De kokarde is van goudgekleurd blik, de lis en de knoop zijn eveneens goudkleurig.

B. Bij het Korps Rijdende Artillerie manschappen zijn beide biezen geel. De stormband is gemaakt van bruin tuigleer.
C. Zijaanzicht van de kepie waarbij de uniforme knoop met klimmende heraldische leeuw de stormband op de rand van de kepie vastklemt. De twee ventilatiegaten aan beide zijden zijn ook goed zichtbaar. Vanuit dit gezichtpunt is het conisch toelopen van de kepie goed zichtbaar.

D. Zijaanzicht andere zijde. Op de stormband zat een passant waaronder het laatste deel van de band kon worden vastgezet.
E. De achterzijde van de kepie. De gele biezen kwamen in het Nederlandse Leger 1939/1940 alleen voor bij de manschappen en ondeofficieren van het Korps Rijdende Artillerie.

F. Bovenaanzicht van de kepie.

G. Binnenzijde van de kepie met de binnenvoering. Vaak stond de naam van de fabrikant in de binnevoering gestempeld. Deze zijde van de klep was felgroen, de bovenzijde in grijsgroen passend bij de rest van de kepie.

H. Bij ceremoniele taken en formelere gelegenheden droegen de manschappen van de KRA doorgaans een kolbak.

Fotogallerij(klik op foto om te vergroten)


A. foto: collectie Jean Kreunen


B. foto: collectie Jean Kreunen


C. foto: collectie Jean Kreunen


D. foto: collectie Jean Kreunen


E. foto: collectie Jean Kreunen


F. foto: collectie Jean Kreunen


G. foto: collectie Jean Kreunen


H. foto: collectie NMM Soesterberg


De foto's in deze kolom met de aanduiding foto zijn eigendom van degene die in achter de dubbele punt staat genoemd. Buiten de door hen gestelde voorwaarden of zonder uitdrukkelijke toestemming van rechthebbende is het gebuik van deze afbeelingen niet toegestaan. All photographs with foto: are property of that person or organisation and are not to be reproduced or used by others without permission of the owner.