KEPIE M28 MARECHAUSSEE (KMAR)A. Een zwarte kepie model 1928 van een marechaussee met zilverkleurige (blikken) kokarde, lis en knoop met springende granaat.

B. Detail van het garnituur, waaronder de blauwe biezen, bij de marechaussee drie biezen. Boven de stormband was bij de marechaussee geen kenmerk aanwezig. Bij de kepie voor de KMAR paste een zwartlederen stormband.
C. Zijaanzicht van de kepie waarbij de zilverkleurige knoop de stormband op de rand van de kepie vastklemt. De twee ventilatiegaten aan beide zijden zijn ook goed zichtbaar.

D. Zijaanzicht andere zijde. Op de strormband zat een passant waaronder het laatste deel van de band kon worden vastgezet.
E. Op de achterzijde van de kepie zijn de drie biezen duidelijk herkenbaar.

F. Binnenzijde van de kepie met binnenvoering en de sticker van de fabrikant (onleesbaar). De binnenkant/ onderkant van de klep van deze kepie was groen. De zweetband is enigszins beschadigd geraakt.


Linktip:
facebookpagina Historische Brigade Koninklijke Marechaussee

Fotogallerij(klik op foto om te vergroten)


A. foto: collectie H.B.K.M.


B. foto: collectie H.B.K.M.


C. foto: collectie H.B.K.M.


D. foto: collectie H.B.K.M.


E. foto: collectie H.B.K.M.


F. foto: Collectie H.B.K.M.


De foto's in deze kolom met de aanduiding foto zijn eigendom van degene die in achter de dubbele punt staat genoemd. Buiten de door hen gestelde voorwaarden of zonder uitdrukkelijke toestemming van rechthebbende is het gebuik van deze afbeelingen niet toegestaan. All photographs with foto: are property of that person or organisation and are not to be reproduced or used by others without permission of the owner.