DRAAGRIEMENSTEL MODEL 1917
A. Het grijsgroene canvas katoenen draagriemenstel infanterie model 1917, diende ter ondersteuning van de koppelriem. Het stel bestond uit een driehoekig rugstuk met aan de bovenkant twee schouderriemen van 65 cm lang, voorzien van negen gespgaten. Aan de onderzijde liep een band met 11 gespgaten, die om de koppelriem geslagen terug werd geleid door de rolgesp en zo werd vastgezet.

B. Op de patroontas groot was een rolgesp bevestigd.C. De schouderriem werd verbonden met de rolgesp op de patroontassen.

D. In voorkomende gevallen kon ook een koppelpassant aan de koppelriem geschoven waaraan dan een van de drie uiteinden van het draagriemenstel kon worden gegespt.

E. Driehoek die de drie riemen van het stel verbonden houdt. De koppelriem kon door de lus van de achterriem worden getrokken.

F. De riem aan de achterzijde werd omgeslagen en teruggehaald zodat een lus ontstond waarbij het uiteinde met de rolgesp onder de driehoek op lengte kon worden gesteld.Leestip:
Van grijsgroen naar camouflage de gevechtskleding van de Koninklijke Landmacht 1912-2000 Auteur: M. Talens


Fotogallerij(klik op foto om te vergroten)


A. foto: NMM Soesterberg


B.


C. foto: van Loon militariacollectie


D. foto: NMM Soesterberg


E. foto: van Loon militariacollectie


F. foto: van Loon militariacollectieDe foto's in deze kolom met foto: zijn eigendom van degene die aldaar staat genoemd. Buiten de door hen gestelde voorwaarden of zonder uitdrukkelijke toestemming van rechthebbende is het gebuik van deze afbeelingen niet toegestaan.

All photographs with foto: are property of that person or organisation and are not to be reproduced or used by others without permission of the owner.