KEPIE M28 GRIJSGROEN MANSCHAPPEN (INF)A. Een grijsgroene kepie model 1928 van een soldaat of korporaal van het 1e Regiment Infanterie met garnituur die terug te voeren valt op de traditie en voorschriften. (zie overzicht kepie algemeen) De kokarde is van goudgekleurd blik, de lis en de knoop zijn eveneens goudkleurig.

B. Bij de infanterie manschappen zijn beide biezen blauw. De stormband is gemaakt van bruin tuigleer.
C. Zijaanzicht van de kepie waarbij de uniforme knoop met klimmende heraldische leeuw de stormband op de rand van de kepie vastklemt. De twee ventilatiegaten aan beide zijden zijn ook goed zichtbaar. Vanuit dit gezichtpunt is het conisch toelopen van de kepie goed zichtbaar.

D. Zijaanzicht andere zijde. Op de stormband zat een passant waaronder het laatste deel van de band kon worden vastgezet.


E. Detail van het kenmerk; het arabische cijfer 1 staat voor het eerste regiment infanterie, tussen de twee blauwe biezen, onder de knoop van de kokarde. Daaronder de gesp van de stormband. De garnituren maakte het voor het getrainde oog direct duidelijk dat men te maken had met een manschap van het eerste regiment infanterie.

F. Detail van de knoop op stormband aan de zijkant van de kepie op het punt waar een uiteinde van de klep vastzit op de hoed.G. Bovenaanzicht van de kepie. Op de achterzijde van de kepie is de stikrand te zien. Het middendeel; de turban is opgebouwd uit vier delen.

H. Op de zweetriem aan de binnenzijde liet men vaak zijn de inititalen op deze wijze plaatsen zodat duidelijk was aan wie de kepie toebehoorde.

I. Binnenzijde van de kepie met de plaatjes met de initialen, de binnenvoering em de knopen aan de zijkat van de stormriem. De binnenzijde van deze klep was zwart.

J. De afmetingen van de kepie model 1928 voor wat betreft de hoogte. Opvallend was dat de hoogte aan de achterzijde drie centimeter hoger diende te zijn dan die aan de voorzijde.

Fotogallerij(klik op foto om te vergroten)


A. foto: CM1940.nl


B. foto: CM1940.nl


C. foto: CM1940.nl


D. foto: CM1940.nl


E. foto: CM1940.nl


F. foto: CM1940.nl


G. foto: CM1940.nl


H. foto: CM1940.nl


I. foto: CM1940.nl


J.


De foto's in deze kolom met de aanduiding foto zijn eigendom van degene die in achter de dubbele punt staat genoemd. Buiten de door hen gestelde voorwaarden of zonder uitdrukkelijke toestemming van rechthebbende is het gebuik van deze afbeelingen niet toegestaan. All photographs with foto: are property of that person or organisation and are not to be reproduced or used by others without permission of the owner.