KEPIE M28 GRIJSGROEN MANSCHAPPEN (9 RA)A. Een grijsgroene kepie model 1928 van een soldaat of korporaal van het 9e Regiment Artillerie (9 RA) met garnituur die terug te voeren valt op de traditie en voorschriften. (zie overzicht kepie algemeen) De kokarde is van goudgekleurd blik, de lis en de knoop zijn eveneens goudkleurig.

B. Bij het 9e Regiment Artillerie manschappen zijn beide biezen zoals bij alle artilleristen bij de regulieren RA's scharlaken rood. De stormband is gemaakt van bruin tuigleer.
C. Zijaanzicht van de kepie waarbij de uniforme knoop met klimmende heraldische leeuw de stormband op de rand van de kepie vastklemt. De twee ventilatiegaten aan beide zijden zijn ook goed zichtbaar. Verschillende fabrikanten hadden verschillende vormen, soms meerrecht, soms ietwat conisch toelopend. Deze heeft een meer rechte vorm.

D. Zijaanzicht andere zijde. Op de stormband zat een passant waaronder het laatste deel van de band kon worden vastgezet.
E. De achterzijde van de kepie. De rode biezen zijn duidelijk zichtbaar.

F. Bovenaanzicht van de kepie.

G. Binnenzijde van de kepie met de binnenvoering. Vaak stond de naam van de fabrikant in de binnenvoering gestempeld. Deze zijde van de klep van deze kepie was felgroen, de bovenzijde in grijsgroen passend bij de rest van de kepie.

H. De naam van de fabrikant; hier de relatief onbekende H.F. Miggels & Zn Tasmanstraat 88A, Frederikstraat 56 Den Haag.

Fotogallerij(klik op foto om te vergroten)


A. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


B. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


C. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


D. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


E. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


F. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


G. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


H. foto: Mobilisatiecollecie Ergens in Brabant


De foto's in deze kolom met de aanduiding foto zijn eigendom van degene die in achter de dubbele punt staat genoemd. Buiten de door hen gestelde voorwaarden of zonder uitdrukkelijke toestemming van rechthebbende is het gebuik van deze afbeelingen niet toegestaan. All photographs with foto: are property of that person or organisation and are not to be reproduced or used by others without permission of the owner.